Meer privacy nodig in een spreekkamer, kantoortuin, lokaal of wachtruimte? Wanneer je glazen wanden voorziet van transparante raamfolie dan zijn er vele mogelijkheden om diffuus licht te creëren. De openheid en lichtheid van de ruimte verdwijnen daarmee niet.

Ontdek hoe de inzet van raamfolie je privacy kan bieden

Raamfolie wordt veelvuldig ingezet om glaswanden een ander uiterlijk te geven. Soms met een logo, soms met een repeterend beeldmerk en soms met afbeeldingen. Er is ontzettend veel mogelijk met raamfolie. En om je een idee te geven van deze mogelijkheden hebben we een aantal projectfoto’s voor je naast elkaar gezet.

Een aantal mogelijkheden transparante raamfolie op een rijtje:

  • full-colour geprinte transparante raamfolie
  • diverse gradaties van transparantie
  • sepia en grijswaarden mogelijk
  • etsglasfolie
  • afwerking mat of glanzend
  • uitgesneden delen

Natuurlijk bekijken we bij MetroXL per project wat de beste oplossing is. Wanneer nodig maken we zelfs proefprints met diverse gradaties van transparantie. Zodat jij als klant precies weet wat je kunt verwachten als eindresultaat.

Diverse gradaties transparantie

Het is lastig om in de ontwerpfase van jouw glaswand decoratie te bepalen wat de mate van transparantie in het echt zal zijn. In onze werkplaats is daarom een proefopstelling gemaakt van 2 soorten transparantie op basis van zwart en wit.

Van zowel zwart als wit zijn diverse rasters geprint zodat direct duidelijk is wat bijvoorbeeld het verschil is tussen 80% wit geprint op transparante folie en 50% zwart geprint op transparante folie. Verrassend genoeg geeft de zwart een zachtere weergave.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk te spelen met lijnen of vormen gecombineerd met etsglasfolie. Afhankelijk van de mate van transparantie, het wel of niet gebruiken van kleur hebben wij voor elke situatie een passende oplossing in huis.

Op zoek naar een glasheldere oplossing – 3M clear view

Als high-end oplossing is het ook mogelijk te kiezen voor de inzet van de exclusieve 3M Clear View folie. Deze folie is zo transparant dat het niet geprinte deel bijna niet te zien is. Het grote voordeel van de inzet van 3M Clear View is dat het niet nodig is een eventuele visual contour te snijden. Daarnaast biedt deze folie als enige de optie om een verloop naar volledig transparant te maken!

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden die de inzet van transparante raamfolie biedt? Neem dan contact met ons op: bel 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail info@metroxl.nl. We helpen je graag verder!