Pulastic® Sound Wall, de perfecte wandbekleding voor sportfaciliteiten
dé unieke combinatie van valbescherming, akoestische demping en esthetiek

Wandbekleding in sportfaciliteiten is in eerste instantie bedoeld om de sporter te beschermen wanneer hij/zij tegen de wand valt of botst. Daarnaast zet de wandbekleding samen met de sportvloer een belangrijke architectonische toon voor de totale uitstraling van de sportfaciliteit. In sportfaciliteiten wordt de samenstelling van vloer, wand en plafond op basis van een oplossend vermogen gekozen, denk daarbij bijvoorbeeld aan de akoestiek en de sterkte van de te gebruiken materialen.

Verbetering akoestiek
De geluidsoverlast kan verminderd worden door het toepassen van Pulastic® Sound Wall, een geluidsabsorberende oplossing voor wand en plafond. Op basis van de normen voor de akoestiek in sportaccommodaties van NOC*NSF kan bepaald worden welk geluidsniveau acceptabel is in een gymzaal, sportzaal of sporthal.

Pulastic® Sound Wall, meer dan alleen wandbekleding!
Door middel van een akoestiekmeting wordt door de leverancier (Sika Nederland BV) exact vastgesteld waar en hoeveel m² wandbekleding geplaatst moet worden voor het gewenste resultaat. De Pulastic® Sound Wall is naast akoestisch dempend ook valbeschermend.

De gemeten absorptiewaarden van het vulmateriaal geven de volgende waarden:

  1. De wandbekleding met een dikte van 70mm absorbeert 100% van al het storende geluid dat in de ruimte wordt geproduceerd. Geen enkel ander systeem in de markt haalt deze waarden!
  2. De wandbekleding met een dikte van 40mm absorbeert 70% van al het storende geluid dat in de ruimte wordt geproduceerd. Dat is nog steeds bijzonder hoog.

Hoogste score bal-impact-test
De wand behaalde de hoogst haalbare score bij de Kiwa/ISA Sport bal-impact-test. Pulastic® Sound Wall is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Samenwerking MetroXL
Pulastic® Sound Wall is, op basis van de door Sika Nederland gestelde eisen, door MetroXL ontwikkeld, specifiek voor gebruik in sporthallen. De gestelde eisen vormden samen de ultieme combinatie: valbeschermend, akoestisch dempend, esthetisch en sterk.

Sika Nederland over MetroXL
Jeroen Bontenbal (salesmanager Pulastic® Nederland) vertelt over de bijzondere samenwerking met MetroXL:

“Via een tip kwam ik bij MetroXL terecht. Als een echte ondernemer pakte Eric Eijkens mijn vraagstelling op. Hij begreep precies waar we bij Sika naar op zoek waren.

Zonder het te weten is MetroXL aan de slag gegaan en boden ze mij in korte tijd een oplossing. Dat vond ik verrassend en heel fijn. Een partij die niet alleen zegt mee te denken, maar dit ook doet en hiernaar handelt. Deze oplossing is inmiddels doorontwikkeld en biedt sportfaciliteiten de perfecte oplossing.

Pulastic® Sound Wall is een groot succes! En ik kan u verklappen dat er achter de schermen inmiddels hard gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een nieuw en zeer bijzonder product.”

De Pulastic® Sound Wall wordt geproduceerd en geïnstalleerd door de professionele vakmensen van MetroXL en is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren.

Meer weten?

Neemt u alle mogelijkheden maar eens door, u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Wilt u vrijblijvend advies inwinnen, contacteer ons dan op: +31 (0)416 – 33 53 68 of stuur ons een e-mail via onderstaande knop.

Gerelateerde projecten