Loading...

Plafondschildering

Plafondschildering2019-09-26T14:00:56+02:00

Een bijzondere specialiteit van MetroXL is wel de reproductie van plafondschilderingen. Het restaureren van plafondschilderingen is bijzonder duur, kunstenaars en/of restaurateurs zijn namelijk vele uren bezig om met fijne penseelstreken de schildering bij te werken. MetroXL biedt een goed alternatief; het verwerken van de schildering als digitale print.

Er wordt een kopie gemaakt van het origineel. Deze wordt vervolgens door de vormgevers van MetroXL bijgewerkt waar nodig, zodat er een document ontstaat dat kleurecht kan worden gereproduceerd. De print wordt uiteindelijk naadloos verlijmd op het plafond, zelfs wanneer deze moet worden aangebracht tussen gerestaureerd pleisterwerk. Het resultaat is verbluffend en haast niet van echt te onderscheiden.

Het op deze wijze verwerken van plafondschilderingen is echt vakwerk. Deze projecten worden dan ook van A tot Z door de vakmensen MetroXL uitgevoerd.

Renovatie plafondschildering in oud grachtenpand

Onlangs is ons gevraagd om in een oud grachtenpand aan de Herengracht te Amsterdam een oude plafondschildering aan te brengen. Deze plafondschildering hebben we kunnen reproduceren met de digitale printtechniek. We hebben de digitale kopie van de plafondschildering op groot formaat bedrukt op Vinywall naadloos behang.

Deze reproductieprint is uiteindelijk naadloos gelijmd op het plafond tussen gerestaureerde pleisterwerkornamenten bedekt met bladgoud. Het totaal geeft een verbluffend effect. Met een formaat van 12 x 8 meter ontstaat met deze plafondprint een ware historische beleving.

Vinylwall is een naadloos behang dat op elke wand of elk plafond kan worden gelijmd, en kan met iedere gewenste afbeelding of print worden bedrukt. Onze ervaren behangers zorgen voor een vlekkeloze montage op uw wand of plafond.

Meer weten?

Neemt u alle mogelijkheden maar eens door, u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Wilt u vrijblijvend advies inwinnen, contacteer ons dan op: +31 (0)416 – 33 53 68 of stuur ons een e-mail via onderstaande knop.

Gerelateerde projecten

2018-11-01T15:20:11+01:00

Plafond schildering d.m.v. digitaal printen

Ontwerpbureau Beers & Brickworks, gespecialiseerd in horeca-interieurs, ontwierp voor Koffiehuis De Schol in Udenhout een bijzondere plafonddecoratie, geïnspireerd op monumentale sierplafonds. MetroXL werd gevraagd om de decoratie aan te brengen.           [...]

Go to Top