Verbetering akoestiek zwembad

Het zwembad is vaak een omgeving met een kakafonie aan geluiden en veel galm. Het is een plek waar hinderlijk geluid wel bij lijkt te horen. Een bezoek aan het zwembad vaak als hard en lawaaierig ervaren: muziek, gillende kinderen, het fluitje van de badmeester, etc.
Hoe moet dit dan wel niet zijn voor de mensen die er dagelijks werken? Onderzoek heeft uitgewezen dat dit een groot probleem is. Zo’n 26% van het personeel heeft altijd of vaak last van hinderlijk geluid volgens de nulmetingen van het ArboPlusconvenant eindrapport.

Er is een eenvoudige oplossing voor dit algemeen bekende akoestische probleem in zwembaden en andere vochtige ruimtes. Een oplossing die esthetiek en functionaliteit perfect samen-brengt.

Sfeer en functionaliteit in één systeem

Pool Sound Absorbers brengen beleving en functionaliteit samen in één innovatieve productlijn. Elke systeemtoepassing is opgebouwd uit 50mm dik akoestisch vochtbestendige vulling, voorzien van een naadloze print.

Pool Sound Absorbers kunnen worden voorzien van elke gewenste print, graphic of visual. Het is een zeer fraaie en strakke oplossing, biedt vele mogelijkheden om sfeer aan de ruimte te geven en daarbij zijn geen breek of bouwwerkzaamheden nodig. De inzet van Pool Sound Absorbers is dé manier om op eenvoudige wijze de akoestiek van een zwembad te verbeteren. Dat is niet alleen prettiger voor het personeel maar ook voor de bezoekers

Voor elke toepassing een systeem

Pool Sound Wall

Pool Sound Wall is een wandbekleding speciaal ontwikkeld voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. In het systeem is hoogwaardig akoestisch materiaal verwerkt welke het hinderlijke geluid reduceert. Pool Sound Wall heeft daarnaast ook nog een isolerende werking en biedt valbescherming.

Pool Sound Baffle

Pool Sound Baffles zijn verticaal hangende panelen. Dit is de meest effectieve methode voor geluidsabsorptie in een ruimte. Pool Sound Baffles zijn speciaal ontwikkeld voor toepassing in zwembaden en andere zeer vochtige ruimtes met akoestische problemen. Groot voordeel van dit systeem is dat het geluid direct aan 2 zijdes wordt geabsorbeerd. Er is dus minder m2 nodig om hetzelfde effect te bereiken.

Beleving met eigen grafisch ontwerp

Alle systemen kunnen worden geleverd in een uniekleur, voorzien van logo, met grafisch dessin of met een levensgrote afbeelding van elke gewenst ander beeld. Leverbaar in elke maatvoering. Het MetroXL montageteam zorgt voor de installatie en nette afwerking van dit systeem. Het is zelfs mogelijk het unieke doek met daarop de afbeelding te wisselen wanneer nodig. Hierdoor kunt u heel eenvoudig de complete sfeer van de ruimte veranderen.

Akoestisch advies van MetroXL

Dient de ruimte te voldoen aan bepaalde geluidsnormen ook dan kunnen wij u adviseren. Nieuwsgierig naar dit unieke akoestische dempende product? Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Pool Sound Wall. Wij denken graag met u mee over de perfecte oplossing.

MetroXL kan u nog veel meer akoestische oplossingen bieden, kijkt u eens op de site van Acoustiwall voor een overzicht van al onze akoestische dempende systemen of op de site van Pool Sound Absorbers.

Meer weten?

Neemt u alle mogelijkheden maar eens door, u vindt ongetwijfeld wat u zoekt. Wilt u vrijblijvend advies inwinnen, neemt u dan contact met ons op: 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail via de onderstaande knop.

Gerelateerde projecten