Akoestiek woonkamer

Een tijdje geleden werden we bij MetroXL benaderd door een particulier met een akoestisch probleem in de woonkamer. De harde wand-, vloer- en plafondafwerking zorgden voor een slechte akoestiek in deze ruimte.

Naast verbetering van de akoestiek bood MetroXL ook meer beleving met de inzet van Acoustiwall; de perfecte combinatie van esthetiek en geluiddemping. De basis van het interieur stond, met Acoustiwall van MetroXL zijn de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’ gezet.

Akoestisch dempend wandspanframe

Adviseur Ron Labordus heeft op locatie geadviseerd de achterwand te voorzien van een akoestisch spanframe. Dit frame is rondom een paar centimeter vrijgehouden van het einde van de wand. Hierdoor ontstaat extra diepte.

Er werden 5 afbeeldingen bij MetroXL aangeleverd, deze zijn alle 5 vertaald in ontwerpvoorstellen en gepresenteerd aan de klant zodat ze een goede keuze kon maken. De door de klant gekozen afbeelding van een oerwoud geeft deze ruimte een bijzondere beleving, zeker in combinatie met de gietvloer en de velours design elementenbank in bijpassende kleurtinten. Achter de afbeelding is akoestisch dempend materiaal verwerkt, dit is voor het oog niet zichtbaar maar zorgt er wel voor dat de akoestiek van de ruimte wordt verbeterd.

Akoestisch paneel

Aan de andere zijde van de kamer is op de muur een akoestisch dempend paneel gehangen. Het is een waar kunstwerk met de keuze voor deze opvallende afbeelding. Ook weer perfect passend bij de styling van de woning.

Dit akoestische paneel is strak afgewerkt in een zwart frame. Achter het fotodoek is hoogwaardig akoestisch dempend materiaal verwerkt. Het grote voordeel van de inzet van een akoestisch paneel is dat bij het aanpassen van het interieur het fotodoek gewoon gewisseld kan worden. Dat maakt de inzet van Acoustiwall heel flexibel.

Akoestiek woonkamer – het resultaat

Wij vinden het resultaat echt prachtig. Maar waar het natuurlijk echt om gaat is wat de klant ervan vindt, dus dat vroegen we. We ontvingen de volgende reactie: “We zijn heel tevreden en ons huis is er een stuk gezelliger op geworden. Bezoek geeft ook vaak aan dat ons huis nu echt af is, dus dat is natuurlijk ook een mooi compliment ;-). De zithoek inclusief oerwoud wandbekleding is ook erg fijn, het is allemaal gewoon een stuk sfeervoller en gezelliger.”

Ook meer sfeer en beleving?

Kan jouw huis of werkplek wel wat meer sfeer en beleving gebruiken? En zou het fijn zijn wanneer de akoestiek daarmee ook een stuk beter zou worden? Denk dan eens aan de inzet van Acoustiwall. Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Bel 0416 – 33 53 68 of stuur een mail aan: info@metroxl.nl