De showroom van Van Meerendonk is gevestigd op een prachtige locatie aan het water. De grote raampartijen bieden zicht op dit water vanaf elke ruimte, behalve vanaf de ontvangstbalie.

Deze open ontvangstruimte met veel glas is erg indrukwekkend maar had een erg slechte akoestiek. MetroXL bood de oplossing met de installatie van een akoestisch dempend spanframe; de zogenaamde Acoustiwall XXL. Hierop is natuurlijk een afbeelding van water te zien. Een kabbelend stroompje, midden in de natuur. Het sluit perfect aan bij de natuurlijke omgeving en de producten die Van Meerendonk verkoopt; waterontharders.

Oplossing op maat

MetroXL bedacht een oplossing op maat. De afbeelding is omlijst met een strak aluminium frame van 17mm. Toch is er op innovatieve wijze 70mm dik geluiddempende foam gebruikt met een Alphawaarde van 1,0 (100% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd). Het eindrestultaat; het lijkt alsof de Acoustiwall spanwand deel uitmaakt van de muur. Daarbij is er een duidelijke verbetering van de akoestiek waarneembaar.

Marnie van Meerendonk is erg enthousiast over de geboden oplossing: “De Acoustiwall wandprint werkt erg rustgevend en het verschil in de akoestiek is erg duidelijk. Ik ben erg tevreden over de door MetroXL geboden oplossing.”

Situatie voor installatie Acoustiwall akoestisch dempende oplossing met print

Situatie voor

Situatie na installatie Acoustiwall spanframe bij Van Meerendonk door MetroXL

Situatie na

Slechte akoestiek ontvangstruimte Spanwandframe met akoestische demping ontvangstruimte

Slechte akoestiek ontvangstruimte opgelost met Acoustiwall

De geïnstalleerde Acoustiwall heeft een afmeting van 6,35m x 3,64m. Akoestisch dempende XXL spanframes verbeteren niet alleen de sfeer in een ruimte maar ook de akoestiek. De naam zegt het al; Acoustiwall XXL is leverbaar in extreem grote formaten. Met Acoustiwall XXL biedt MetroXL u een functionele, mooie en geluidsabsorberende oplossing op grootformaat! 

Voordelen Acoustiwall akoestisch dempende wandprints

  • leverbaar op extreem groot formaat
  • verbetering akoestiek
  • geluiddempende wanddecoratie
  • haarscherpe prints / elke afbeelding is mogelijk
  • naadloos
  • afbeelding is wisselbaar

Meer weten over akoestisch dempende oplossingen met print?

Neem contact met ons op: bel 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail info@metroxl.nl. Wij denken graag met u mee! MetroXL heeft nog veel meer akoestisch dempende oplossingen. Kijk ook eens op de site van Acoustiwall voor een overzicht van al onze akoestische dempende systemen.