Vlak voor het weekend springt de boiler van een gymzaal aan de Middenmolenlaan in Gouda. Het gevolg? Een gymzaal vol water. Pas aan het eind van weekend wordt de lekkage ontdekt maar dan is het al te laat. De waterschade is enorm.

De verzekering wordt ingeschakeld en er wordt onder andere gekeken naar de vloer. Sika Nederland wordt, als leverancier van Pulastic® Sportvloeren, gevraagd om advies te geven over het wel of niet behouden van de vloer. Maar zoals te verwachten, was deze sportvloer niet meer te redden.

Van de nood een deugd maken

De gymzaal moet worden voorzien van een nieuwe vloer. En niet zomaar één! Eén in een vrolijke oranje kleur. Dat was de wens van exploitant SportPunt Gouda. Een echte knalkleur op de vloer had dan toch eigenlijk ook wel bijpassende wandbekleding nodig. Bekleding die de ruimte weer tot één geheel laat samensmelten en een compleet nieuwe uitstraling geeft.

Inzet Pulastic® Soundwall

Sika Nederland adviseerde de inzet van Pulastic® Soundwall. Dit is een door MetroXL ontwikkelde akoestische oplossing speciaal voor sportaccommodaties. Met de inzet van Pulastic Soundwall ontstaat er niet alleen esthetisch een mooi geheel.

Pulastic® Soundwall zorgt er ook nog eens voor dat de akoestiek in de gymzaal voldoet aan de huidige normen en dat hinderlijk geluid wordt gereduceerd. De wandbekleding biedt valbescherming en behaalt de hoogste score bij de Kiwa/ISA Sport bal-impact test. Pulastic® Soundwall is daarom zeer duurzaam te noemen.

Sika Nederand over Pulastic

“Met de kleur oranje in de hoofdrol hebben we er met de combinatie vloer en wand echt iets moois van gemaakt”, aldus Jeroen Bontenbal (namens Sika Nederland). “Daarbij is de akoestiek ook nog eens verbeterd naar een aanvaardbaar niveau.”

Deze gymzaal heeft met de inzet van de Pulastic® vloer en wand een complete metamorfose ondergaan. Van een standaard kale ruimte naar een frisse, moderne gymzaal met kleurexplosie. Dat maakt het voor de gebruikers veel leuker om hier actief gebruik van te maken.

Samenwerking met Sika Nederland

Pulastic® Soundwall is, op basis van de door Sika Nederland gestelde eisen, ontwikkeld door MetroXL. De Pulastic®  Soundwall wordt geproduceerd en geïnstalleerd door de professionele vakmensen van MetroXL en is exclusief verkrijgbaar bij Sika Nederland BV / Locatie Deventer Pulastic® sportvloeren.

Meer weten?

Kan de akoestiek in uw gymzaal ook wel verbetering gebruiken? Of zou het er allemaal ietsje kleurrijker uit mogen zien? Neem dan contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van de Pulastic® Soundwall. Wij helpen u graag verder.