Project Description

Transparantie raamfolie zorgt voor privacy spreekkamers Sensor Partners BV

Veel licht en openheid, dat was de wens bij de verbouwing van de receptieruimte bij Sensor Partners BV in Drunen. Met deze insteek zijn er 4 spreekkamers met glazen wanden gerealiseerd. Al snel na ingebruikname bleek volledige transparantie door de glaswanden niet heel handig. Zo was tijdens presentaties soms vertrouwelijke informatie zichtbaar. Daar moest een oplossing voor komen; transparante raamfolie voorzien van print.

Hoe diffuus licht creëren met behoud van openheid?

Verantwoordelijk voor onder andere de bewaking van de huisstijl binnen Sensor Partners, werd Joost Molenschot van Blend-it Design gevraagd een oplossing te bedenken met behoud van lichtinval, maar met minder inkijk. Een zoektocht op internet bracht hem bij MetroXL. Een kijkje tussen de projecten toonde hem diverse oplossingen met full-colour geprinte transparante raamfolie. Dat gaf hem het vertrouwen dat MetroXL hem zou kunnen helpen bij dit vraagstuk.

Diverse mogelijkheden privacy spreekkamers met raamfolie

Joost maakte een schetsontwerp en nam contact met ons op. Een afspraak werd gemaakt en in de showroom bij MetroXL heeft adviseur Ron Labordus hem de verschillende mogelijkheden laten zien.

“Het is heel fijn om met eigen ogen te zien wat er mogelijk is in materiaalkeuze en gradaties van transparantie. In de werkplaats was zelfs een glazen wand met daarop een proefopstelling. Dit gaf de mate van diffuusheid goed weer, iets wat op een scherm toch een stuk lastiger in te schatten is”, aldus Joost.

Met proefprints de juiste keuze gemaakt

“Aan de hand van het door mij aangeleverde ontwerpvoorstel heeft MetroXL een proefprint gemaakt. Eén versie met raster wit geprint en later nog een versie met raster zwart geprint. De proefprints zijn aangebracht op de glazen wand van de spreekkamers bij Sensor. Dit maakte het mogelijk het resultaat te zien bij onze eigen lichtinval. We zochten naar de meest subtiele oplossing en die vonden we in de transparante raamfolie met raster zwart geprint”, vertelt Joost verder.

Blij met eindresultaat

“Het is echt heel fijn samenwerken met MetroXL. Daar waar je bij andere partijen je design aanlevert en maar hoopt dat het zal zijn wat je ervan verwachtte, weet je bij MetroXL vooraf precies wat je gaat krijgen. Het meedenken, flexibel zijn en het verzorgen van proefprints zijn echt van grote meerwaarde. Wij zijn erg blij met het eindresultaat. Het zorgt voor privacy in de spreekkamers zonder dat de openheid van de ruimte verloren is gegaan”, sluit Joost zijn verhaal af.

Glaswand minder transparant met raamfolie

Heeft jouw bedrijf ook spreekkamers met glazen wanden en zou iets meer privacy gewenst zijn? Denk dan eens aan de inzet van transparante raamfolie voorzien van een full-colour print of etsglasfolie. Weten welke oplossing werkt in jouw specifieke situatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij denken graag met je mee en bieden je een maatwerk oplossing.