Een kantoor met veel bedrijvigheid én slechte akoestiek. Dat zorgde ervoor dat Marlies Timmermans van Varia Vert contact opnam met MetroXL. Ron Labordus, adviseur bij MetroXL, bezocht het kantoor om zelf te ervaren hoe erg de galm in de ruimte was.

Ter plaatse is er gekeken naar de beste locaties voor het installeren van de Acoustiwall akoestisch dempende spanwandsystemen. In samenspraak is gekozen voor de entree en de kantoorruimte.

Ontwerp op maat

De wanden zijn nauwkeurig ingemeten en aan de hand van deze maatvoeringen zijn door MetroXL een aantal ontwerpvoorstellen gemaakt.

De gekozen beelden zijn krachtig en laten perfect zien dat Varia Vert kwaliteit levert. Twee saaie witte muren zijn getransformeerd tot kleurrijke indrukwekkende eyecatchers én de vervelende galm in deze ruimtes is weg.

Marlies Timmermans vertelt: “Wij zijn super tevreden en krijgen veel positieve reacties!”

Perfecte akoestische oplossing

Het akoestische wandspansysteem van Acoustiwall is voorzien van hoogwaardig akoestisch dempend materiaal en een strak opgespannen doek met daarop een haarscherpe full-colour print. Het systeem is naadloos en wandvullend en wordt zonder hak- en/of breekwerk geïnstalleerd.

Mogelijkheden

Het Acoustiwall akoestische spansysteem is leverbaar in diverse diktes. De absorptiewaarde van het hinderlijke geluid is afhankelijk van de dikte van het Acoustiwall systeem:

  • 70mm – Alphawaarde 1,0 (100% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)
  • 40mm – Alphawaarde 0,7 (70% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)
  • 20mm – Alphawaarde 0,5 (50% van het invallend geluid wordt geabsorbeerd)

Vaak is 20mm dikte al voldoende voor het gewenste resultaat en vanaf 70mm wordt de hoogst mogelijke waarde van 1,0 behaald.

Niet alleen mooi maar ook praktisch

MetroXL heeft bij Varia Vert niet alleen meer ‘beleving in beeld’ gebracht op kantoor maar ook bij de ontvangstruimte voor de chauffeurs. Strakke belettering op de witte wand zorgt voor een professionele uitstraling. Het is voor de chauffeurs direct duidelijk dat ze bij Varia Vert zijn en waar ze zich moeten melden. Ook hier is de geboden oplossing van MetroXL niet alleen mooi maar ook erg praktisch.

Geen vervelende galm en/of saaie wanden meer?

Neem contact op met MetroXL bel 0416 – 33 53 68 of stuur een mail naar info@metroxl.nl. Wij vertellen u graag alles over onze akoestisch dempende fotowanden, denken met u mee over de oplossing die het beste past bij uw situatie en brengen u beleving in beeld.