Project Description

Het Zuid-Tiroolse familiebedrijf Duka AG heeft 2 april jl. een eigen verkoopkantoor in Waalwijk geopend. Duka is producent van hoogwaardige douchewanden en -cabines. Professionele afnemers, als badkamerspeciaalzaken, (interieur-) architecten en sanitair installateurs profiteren bij Duka Benelux, naast de kwaliteitsdouches en de bekende kwalitatieve dienstverlening, van de rechtstreekse en perfect op elkaar afgestemde processen met korte levertijden.

Het bestaande pand onderging een grondige transformatie om te voldoen aan de herkenbare Duka huisstijl. Sander van Dongen, product marketing manager bij Duka, vond zijn weg naar MetroXL, een specialist in visuele communicatie. Een afspraak werd gepland en de wensen doorgenomen. Ron Labordus bezocht de locatie, maakte foto’s en ging aan de slag met de eerste ontwerpvoorstellen.

Over de samenwerking met MetroXL

“Het contact met MetroXL is bijzonder prettig. De lijntjes zijn kort, ze bezoeken de locatie en maken foto’s zodat ze weten wat er ter plaatse is en een goed idee krijgen van de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je op basis van de gemaakte foto’s een ontwerp, zo zie je perfect hoe het eruit gaat zien”, vertelt Sander.

“Na ontvangst van de ontwerpvoorstellen en offerte ben ik bij MetroXL langsgegaan. We hebben de verschillende mogelijkheden bekeken en keuzes gemaakt met het huisstijlhandboek van Duka in de hand. Het is snel schakelen met MetroXL. Zelfs met de mensen op de werkvloer is direct contact. Wij zijn heel tevreden over het werk en de samenwerking. Maar er is dan ook niks aan het toeval overgelaten. Dan weet je dat je met echte professionals samenwerkt.”

Indoor signing

In het Duka project is indoor en outdoor signing terug te vinden. Zo werden er door MetroXL freesletters op afstandhouders geplaatst en MetroXL ontwikkelde zelf pictogrammen voor de deuren, passend bij de Duka huisstijl. Zo is het direct duidelijk waar de betreffende ruimtes voor dienen. Er zijn tevens kamerbordjes geplaatst voor de verschillende afdelingen, is er gesneden etsglasfolie (voor de veiligheid) op de glazen deuren aangebracht en gesneden folie in kleur verwerkt.

Verlichte wandprint – Lumiwall van MetroXL

“Een echte eyecatcher is de Lumiwall verlichte wandprint in de trapopgang. MetroXL maakte hiervoor een voorstel met een visual. Het idee vonden we fantastisch en op basis van de specificaties die MetroXL aanleverde hebben we een echt Duka beeld aangeleverd. Het beeld trekt je blik onmiddellijk naar boven.”

Bij alle sign onderdelen zijn zwarte details doorgevoerd. Zo is de lijst rondom de Lumiwall ook in zwart. Een herkenbaar onderdeel in de Duka huisstijl. Daarnaast vormen deze zwarte details een goede eenheid met het interieur.

Aandacht voor het subtiele element

Het ontwerp van de gesneden etsglasfolie is een afgeleide van de gevel van het hoofdkantoor in Zuid-Tirol. De lijnen verwijzen naar het vallende douchewater. Je ziet dit element op subtiele wijze ook in de kamerborden terugkomen.

Outdoor signing

Niet alleen binnen maar ook buiten is de huisstijl van Duka doorgevoerd. Er is een laden/lossen bord geplaatst. Het logo is gefreesd en op afstandhouders op de deuren bij de entree aangebracht. De etsglasfolie siert de glasdeuren en biedt tevens de nodige veiligheid.

Samenhang en herkenbaarheid

Ondanks de grote diversiteit is overal dezelfde look gecreëerd. Er is samenhang en herkenbaarheid. De nauwgezette aanpak en professionele houding van MetroXL zorgden ervoor dat Duka vol vertrouwen terugkijkt op de samenwerking. Geen enkel detail werd aan het toeval overgelaten, wat resulteerde in een eindproduct dat de identiteit van Duka op een krachtige en consistente manier uitdraagt.