Heeft u er wel eens aan gedacht een saaie en kale systeemwand te voorzien van een fotoprint? Nee? Dat zou u toch eens moeten doen! Wij laten u graag de transformatie van de opklapbare wand bij Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik zien. Het resultaat brengt sfeer en doet herinneren aan hoe deze plek er vroeger uitzag.

Geschiedenis in beeld

Zo toont de ene zijde de locatie van het pand als Gemeenteschool Waspik in 1903 en de andere zijde laat Jeugdcentrum Den Bolder zien in 1971. De foto’s zijn in sepia verwerkt, dat versterkt het gevoel van de geschiedenis van deze iconische plek. Het is een eerbetoon aan vroeger en het doet de bezoekers begrijpen dat deze plek altijd belangrijk voor de gemeenschap is geweest.

Upgrade Den Bolder

Op dit moment krijgt SCC Den Bolder een uitgebreide upgrade. Deze upgrade is nodig om te voldoen aan de eisen die de gemeente Waalwijk stelt aan een Wij-dienstencentrum. De upgrade maakt het gebouw transparanter, sfeervoller en efficiënter voor alle leeftijdsgroepen. Den Bolder blijft daarmee het kloppende hart van Waspik.

Kale opklapbare systeemwand Den Bolder - voor aanbrengen bestiering - fotoprint systeemwand

Systeemwand
zonder fotoprint

Fotoprint opklapbare systeemwand Den Bolder met fotoprint vroeger

Systeemwand
met fotoprint Jeugdcentrum Den Bolder 1971

systeemwand den bolder

Systeemwand
met fotoprint Gemeenteschool Waspik 1903

Eenvoudig en snel met groots resultaat

Het aanbrengen van een fotoprint op een systeemwand is relatief eenvoudig. MetroXL checkt vooraf altijd even de ondergrond zodat de juiste materialen worden gebruikt voor het maken van de fotoprint. Ook wordt de wand tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten, zodat de afbeelding perfect op de wand past.

Elke afbeelding, visual of graphic is mogelijk

Bij SCC Den Bolder is gekozen voor verwerking van sepia beelden om de geschiedenis van de locatie te tonen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kleurrijke natuurfoto, strakke graphic of eigen ontwerp te verwerken op de systeemwand. De montage wordt door de vakmensen van MetroXL kundig uitgevoerd. Er is geen vuil en er zijn geen bouwwerkzaamheden nodig. Het is een snelle en mooie manier om een ruimte een totale metamorfose te geven.

Samenwerking met MetroXL

Over de samenwerking met MetroXL zegt Fred van der Velden (beheerder SCC Den Bolder) het volgende:

In samenwerking met Metro XL hebben wij twee mobiele wanden laten bestickeren met afbeeldingen van de vroegere ‘Den Bolder’. Via Heemkundekring ‘Op ’t goede Spoor’ zijn er foto’s geselecteerd. De vrees bestond dat deze niet voldoende van kwaliteit zouden zijn om te vergroten maar Metro XL is er toch in geslaagd om er een duidelijke vergroting van te maken. Het gehele project is binnen de afgesproken tijd en financiën gerealiseerd. Wat niet onvermeld mag blijven is dat zowel het telefonisch contact als het contact hier in Den Bolder met de medewerkers van Metro XL als zeer prettig is ervaren.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden of de verwerking van een fotoprint op uw systeemwand? Bel ons op 0416 – 33 53 68 of stuur een mail aan info@metroxl.nl, wij denken graag met u mee.