Nieuwe Sportiom Aquafun uitdagend ontwerp met veel custom elementen

Het ontwerp van het nieuwe Sportiom Aquafun, gemaakt door Aces of Space, heeft veel elementen die compleet nieuw zijn. Elementen die nog niet bestonden of ooit eerder bedacht waren. Als extra uitdaging kwam daarbij nog het agressieve zwembadmilieu waar deze elementen mee te maken zouden krijgen. Eric Eijkens van MetroXL werd al snel betrokken bij de ontwikkeling van deze elementen en bedacht als imagineer een oplossing voor een aantal van deze custom elementen. Van artist impression naar eindproduct.

Bladeren aan plafond

In het ontwerp zitten veel gebogen lijnen en organische vormen. Het design heeft bijvoorbeeld bladeren aan het plafond. Net zoals in de natuur zouden de bladeren eruit moeten zien als gevormd door beweging. Van bovenaf aangelicht, sierlijk en als opvallende elementen aan het plafond.

MetroXL bedacht hiervoor een lichtgewicht carbon frame met organische vormen. Daarover is akoestisch dempend doek gespannen. De uiteindelijke kleuren van de print op dit doek zijn in samenspraak met Aces of Space bepaald. Het resultaat; prachtige enorme lichtgewicht bladeren, van wel 5x3m groot, lijken te zweven in de lucht van Sportiom Aquafun.

Van Artist impression naar eindproduct Acoustiwall special Sportiom (1)-min
Artist impression naar eindproduct Acoustiwall special Sportiom (6)-min

Palmtakken met bladeren

De fraaie vormen van de palmtakken die in het hele zwembad terug zijn te zien als opvallende eyecatchers zijn ook ontwikkeld door MetroXL. Met het ontwerp van Aces of Space in de hand ging Eric Eijkens ook hier aan de slag als een echte ‘Willie Wortel’ en creëerde de perfecte oplossing.

Het ontwerp werd door MetroXL als het ware tot leven gewekt. Met gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit (zwembadbestendig). Voorzien van de juiste kleuren, bepaald in samenspraak met Aces of Space. Slimme en super sterke verankering van de takken in de voet. Over alle elementen is door MetroXL goed nagedacht. Ook hier zat de uitdaging wederom in het creëren van een product dat nog niet bestond met een niet alledaagse organische vormgeving.

Artist impression naar eindproduct palmtak ornamenten sportiom (6)-min

Ringornamenten

MetroXL heeft zelfs een maatwerk oplossing gevonden voor de ringornamenten aan de muur. Een gebogen ledverlichting die zwembadbestendig is, luchtdicht en wordt aangestuurd vanuit het algemene sturingssysteem.

Vanachter de tekentafel ontstonden de ringornamenten zoals deze nu te zien zijn in het nieuwe Sportiom Aquafun. Een uniek product dat bijdraagt aan de kleurrijke beleving van het zwembad.

van artist impression naar eindproduct LED ring wand ornamenten (1)-min
LED ring wand ornamenten 4-min

Steeds gekozen voor kwaliteit

Bart Folkerts, projectleider Sportiom Aquafun, vertelt; “MetroXL bedacht maatwerk oplossingen voor elementen in het ontwerp waar we geen leverancier voor hadden. De betrokkenheid van MetroXL op projectniveau was erg fijn. De samenwerking en communicatie tussen de verschillende partijen was optimaal. Er zijn ook geen concessies gedaan in kwaliteit. Altijd is er gezocht naar mogelijkheden en oplossingen, zelfs als dat betekende dat het nog helemaal uitgedacht moest worden. Het is heel prettig wanneer je op zo’n manier kunt samenwerken met een partij als MetroXL en het zwembad ziet ontstaan dat je met z’n allen voor ogen hebt.

Meer van MetroXL

Als specialist in interieur graphics en signing voor de professionele markt denkt MetroXL graag met u mee in mogelijkheden en oplossingen. Zelfs wanneer er een compleet nieuw product uitgedacht moet worden dan bent u bij ons aan het juiste adres. Leg uw ideeën aan ons voor, wij gaan er graag mee aan de slag. Bel ons 0416 – 33 53 68 of stuur ons een mail info@metroxl.nl